Algemene informatie Spanje

Algemene informatie

Spanje ligt in het zuidoosten van Europa en beslaat zo`n 80% van het Iberisch Schiereiland. Spanje grenst aan een aantal landen; in het noorden grenst het aan Frankrijk en daarnaast aan het vorstendom Andorra, wat een dwergstaat is. In het westen grenst Spanje aan Portugal, wat tevens een deel van het Iberisch Schiereiland is. Daarnaast grenst Spanje in het zuiden ook aan een ander land, namelijk aan Gibraltar wat een Britse Kolonie is. De eilandengroep de Canarische Eilanden behoort tevens bij Spanje, net zoals de eilanden Ibiza, Mallorca en Menorca. Spanje is een land dat bij uitstek geschikt is om een strandvakantie door te brengen. Boek dus nu een Strandvakantie Spanje! Tevens grenst Spanje aan drie zeeën, namelijk aan de Middellandse Zee, ten oosten en zuiden van Spanje en aan de Atlantische Oceaan in het westen. De derde zee waar Spanje aan grenst is Cantabrische Zee, welke aan het noorden van Spanje grenst. De hoofdstad van Spanje is Madrid met meer dan 3 miljoen inwoners. Spanje heeft 17 autonome regio's, een daarvan is Andalusië. Andalusië is gelegen in het zuiden van Spanje. In deze regio zijn diverse hotels te boeken. Bekijk de hotels in Andalusië en boek een zonnige vakantie naar Spanje.

De taal die men spreekt in Spanje, het Spaans, kan eigenlijk worden onderverdeeld in twee categorieën. Het ‘español ‘(Spaans) en het ‘castellano’ (Castiliaans). Het Spaans is tevens de officiële taal van Spanje.

Advertenties van onze partners

Klimaat en Natuur in Spanje

In Spanje zijn er verschillende klimaten te onderscheiden. Alleen het noordwesten van Spanje is onder invloed van de zogenaamde straalstromen, een zeer sterke wind die op zo`n 9 à 10 kilometer hoogte waait. Spanje heeft en zeer onregelmatig landschap en is daarnaast een zeer bergachtig land. Dit zorgt ervoor dat deze verschillende klimaten te onderscheiden zijn. Zo hebben een aantal delen van Spanje een mediterraan klimaat, namelijk de noord- en zuidoostkust van de Middellandse Zee en de Spaanse Hoogvlaktes. Een subtropisch klimaat heerst er aan de zuidkust van de Middellandse Zee. Ook kent Spanje een zeeklimaat, aan de Noord-Atlantische kust en een hooggebergteklimaat in de Pyreneeën. Zoals al eerder gezegd is Spanje één van de meest bergachtige landen van Europa, Spanje kent namelijk zes grote bergketens. U vindt in Spanje dus de besneeuwde bergtoppen, maar daarnaast ook groene bosrijke gebieden, parelwitte stranden en grote rivieren.

Eten en Drinken in Spanje

De Spaanse keuken is eigenlijk net zo divers als het natuur en de klimaten in Spanje. Zeer bekend zijn onder andere de Spaanse worsten zoals chorizo en serrano. De meest bekende Spaanse gerechten zijn toch wel de Gazpacho en de Spaanse tortilla. Bekend zijn ook de tapas, die door de Spanjaarden zowel `s middags als `s avonds worden gegeten. In sommige delen van Spanje is de tapas zelfs gratis! De rode draad van het Spaanse eten is toch wel de verse producten die in de gerechten worden gebruikt. Een drankje wat typisch Spaans is, is de sangria. Dit is een licht alcoholische drank waarvan de basis bestaat uit rode wijn en op smaak is gebracht met vruchten.

Bezienswaardigheden in Spanje

De hoofdstad van Spanje heeft zeer veel musea en is hierdoor voor de kunstliefhebber zeker een bezoek waard. Ook in de stad Barcelona zijn er veel culturele trekpleisters zoals de Sagrada Familia, het voetbalstadion van FC Barcelona Camp Nou en La Rambla. Ook zijn er in Spanje tal van Spaanse marktjes te vinden en een groot aanbod van winkels. De winkels zijn tussen 14.00 uur en 16.30 uur over het algemeen gesloten in verband met het middagslaapje (siësta) van de Spanjaarden.

Offerte vakantie Spanje? Klik hier